Geld verdienen met fietsen 1. – Inkoop

Geld verdienen met fietsen 1. – Inkoop

Geld verdienen met fietsen is een serie artikelen die jou moeten helpen een kleine (of misschien wel grote) business op te zetten in de fietsenbranche. Dit is voor iedereen te doen maar vergis je niet, het is keihard werken.

Wil jij geld verdienen met de in en verkoop van fietsen? De werkeloosheid in Nederland is groter dan ooit. Het is nog nooit zo lastig geweest om je boterham te verdienen. Ikzelf zie dat heel veel mensen dan ook een alternatieve manier zoeken om rond te komen. Een hoop mensen kiezen ervoor om dit te doen met fietsen. Fietsen inkopen, repareren en weer verkopen. Als je dit trucje kent kun je natuurlijk ook bezig gaan met reparaties voor bijvoorbeeld buren en familie.

Ik zal heel eerlijk zijn, rijk worden in de fietsenbranche is niet voor iedereen weggelegd. Een leuk extraatje verdienen daarentegen wel!

Wil je geld verdienen met het opknappen van fietsen? Alles begint natuurlijk bij goede inkoop. Maar waar moet je dan precies op letten?

Wat doe je graag?

Als eerste is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je nou eigenlijk graag doet. Sommige mensen vinden het geweldig om zo goedkoop mogelijk stadsfietsen in te kopen en te verkopen. Dit is erg leuk en ook super goede handel. Studenten zijn een bodemloze put voor goedkope fietsen. 50 euro fietsen zijn altijd gewild. Wel heb je hierbij te maken met een hele goedkope en snelle manier van opknappen waardoor je soms een steekje laat vallen, het zou dus kunnen gebeuren dat je achteraf een klacht krijgt over een fiets. Als je kiest voor super snel 40 jaar oude fietsen opkopen, opknappen en doorverkopen kun je er maar beter rekening mee houden dat er zo nu en dan een fiets terug komt.

Daarnaast is er een hele grote groep mensen die stadsfietsen niet leuk vinden maar liever een niche pakken. Bijvoorbeeld hele dure luxe fietsen, transportfietsen, racefietsen of misschien zelfs wel bakfietsen. Hierin valt over het algemeen meer geld per fiets te verdienen maar je hebt ook te maken met een klant die veel kritischer is. Hier is dus geen ruimte meer voor fouten. Als mensen een gebruikte fiets van jou kopen voor 300 euro gaan ze er vanuit dat hier niks meer aan mankeert. Hier moet jij dus voor zorgen. Bij deze klasse fietsen is het belangrijk om aandacht te besteden van spaakspanning tot kettingslijtage tot smeren van de kabels. Dit moet een goede fiets zijn.

Samenvatting:

In de goedkope fietsen valt snel geld te verdienen maar zijn de marges kleiner. Wel heb je hier te maken met klanten die minder kritisch zijn en kun je ook wat soepeler omgaan met je kwaliteit checks. Als een bandje niet 100 punten is kun je de fiets nog best verkopen, de klant betaald tenslotte ook niet voor een top fiets.

De duurdere fietsen valt meer geld in te verdienen maar trekt klanten aan die willen dat alles 100 procent voor elkaar is. Hier moet je dus goed letten op de kwaliteit en niet fietsen afleveren met bijvoorbeeld dat versleten bandje. Hier moet een fiets er gewoon tiptop uitzien en super goed fietsen.

Uiteraard kun je ook een combinatie van de twee doen maar zeker als je iets wil opbouwen is het handig om een bepaalde focus te hebben. Je krijgt straks klanten die uitgaan van een bepaald soort fiets. Als je een student een fiets verkoopt is de kans vrij groot dat binnen de kortste keren een heel studentenhuis voor de deur staat. Als iemand een dure luxe fiets heeft gekocht en het bevalt gaat deze persoon dat vertellen aan de buren en familie die misschien ook wel weer langskomen voor een top kwaliteit fiets.

Inkoop

Stadsfietsen

Nu kun je op zoek gaan naar geschikte fietsen. Als je stadsfietsen gaat opknappen kun je vaak op zoek gaan naar partijen fietsen. Deze staan vaak te koop op marktplaats. 5 opknappers zijn vaak te vinden voor ongeveer 15-20 euro per fiets. Wel is het belangrijk om te kijken om wat voor fietsen het gaat. Vaak zitten tussen partijen fietsen ook veel derailleur en kinderfietsen. Derailleur fietsen zijn bijna nooit een goed idee, ten eerste is dit niet hele goede handel. Studenten willen een probleemloze fiets en daar past een open versnellingssysteem absoluut niet bij. Deze fietsen moeten goed onderhouden worden en veel mensen weten dit ook en willen dit absoluut niet.

Daarnaast is de kans groot dat deze fietsen doortrappen of andere rare problemen hebben. Als een fiets doortrapt moet je eigenlijk altijd de cassette en ketting vervangen, de kans is aanwezig dat ook je crank vervangen moet worden. Daar kun je zo 40-70 euro voor neerleggen. Als je 60 euro fietsen verkoopt heeft dit dus absoluut geen zin. Kinderfietsen zijn over het algemeen ook moeilijker te verkopen (uitzonderingen daar gelaten, bijv. Batavus Diva, Snake, Gazelle Shark etc.). Veel mensen kopen een nieuwe fiets voor de kinderen waardoor er meer dan genoeg gebruikte fietsen op de markt zijn.

Heb je een partijtje met mooie dames en heren fietsen gevonden? Mooizo! Nu zijn er nog een paar dingetjes waar goed naar gekeken moet worden. Voel altijd even aan de crank. Als er speling op de trapas zit is dit bij stationsfietsen een te groot probleem. Oude trapassen zijn lastig te vervangen. Bij een nieuwe fiets kost je dit een half uur, bij een 40 jaar oude fiets kun je er soms een dag voor uittrekken. Ook dit is een veel voorkomend probleem bij partijen. Mooi laten staan dus. Ook is het belangrijk dat er een fatsoenlijke stuurpen in zit. Als deze scheef of kapot is kan dit ook een flink probleem veroorzaken. Na 40 jaar zitten deze erg vast, wederom kan dit zorgen voor een hele dag werk.

Verder zijn bijna alle problemen goed te verhelpen. Als er een slagje (niet te groot) in het wiel zit is dit er gemakkelijk uit te draaien. Banden vervangen kan altijd voor 5,50. Een zadel kost 4,50. Een kettingkast voor een stadsfiets kost je ongeveer 8,50. Het zou dus mooi zijn als er nog iets van een kettingkast op zit. Als voorbeeld gaan we er vanuit dat je fietsen hebt ingekocht voor 15 euro per stuk. Hier kun je vervolgens een bandje van vervangen, een nieuw zadel monteren en alles weer gangbaar maken. De fiets staat je nu op ongeveer 25 euro.

Omdat je niet zo precies hoeft te zijn en de fiets nooit meer nieuw word kun je van dit soort fietsen gemakkelijk 4 per dag opknappen. Verkoop je deze fietsen voor 60 euro per stuk verdien je dus 140 euro op een dag. Omdat je niet alles hebt gecheckt komt er zo nu en dan eentje terug. Hiervoor calculeren we in dat je maximaal 15 euro aan nawerk hebt voor al deze fietsen. Nu heb je 125 euro loon. Prima toch?

Luxe fietsen

Voor de luxere fietsen geld dat je vaak beter per stuk kunt inkopen. Partijen mooie recente fietsen zijn erg schaars. Het zal je wel enorm verbazen hoeveel mooie fietsen je voor een prikje kunt scoren op marktplaats. In tegenstelling tot de partij fietsen ben je hier juist op zoek naar fietsen zonder kettingkast of met een kapotte trapas. Dit drukt de inkoopsprijs enorm. Eigenlijk mist jou ideale fiets altijd de kettingkast, schakelt hij slecht en fietst hij niet fijn. Ook kunnen echt mooie derailleur fietsen nog prima geld opleveren. Een Koga die doortrapt is goed nieuws! Als dit het geval is willen mensen voor een fiets die 300 euro waard is vaak nog maar een paar tientjes hebben.

Voor dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je de fiets voor 50 euro koopt. Nu kun je er voor 100 euro in investeren door bijvoorbeeld een nieuwe kettingkast, een set spatborden, een stel nieuwe banden, een nieuwe ketting en een mooi nieuw zadel te monteren. Nu heeft de fiets jou 150 euro gekost en staat hij er weer super netjes bij. Als je deze fiets weer zo goed als nieuw via marktplaats verkoopt kun je dus 150 euro verdienen op 1 fiets. Je bent misschien wel bijna een hele dag bezig geweest om dit in orde te krijgen maar 150 euro per dag is een goed loon voor jezelf!

De komende tijd ga ik nog veel meer uitleggen over geld verdienen met fietsen. Heb je nog vragen over inkoop? Reageer gerust op dit bericht en ik zorg dat ik ze zo snel mogelijk beantwoord.

Bij de luxere fietsen zijn er een aantal zoektermen die ik kan aanbevelen, dit zijn fietsen die altijd goed verkoopbaar zijn. Dus kun je onderstaande fietsen voor een goed prijsje scoren, altijd doen!

 • Batavus Diva, Blockbuster, Mambo, Personal Bike
 • Sparta Pick Up
 • Cortina
 • Gazelle Heavy Duty, Miss Grace
 • Sommige Montego modellen

Meer ideeen voor een leuke Side Hustle vind je hier: 18x beste side hustle

Producten genoemd in dit artikel:

Goedkope fietsketting 2,95

fietsketting fiets ketting

Goedkoop zadel 4,50

Goedkoop zadel 1

Voorzet kettingkast 7,95

AXA voorzetkast

5,50 banden

Goedkope buiten band

2 – Geld verdienen met fietsen – Verkoop
3 – Geld verdienen met fietsen – Fiets reparatie
4 – Geld verdienen met fietsen – Servicebeurt
5 – Geld verdienen met fietsen – Effectieve website

8 reacties

 1. Ben onwijs blij met deze site en alle informatie.
  Nu durf ik te beginnen met handelen en weet richtprijzen voor reparaties.
  Heb net een Giant Cadex old skool gekocht voor 25 euro. met carbon alu frame en 14 versnellingen. Wat zou ik daarvoor kunnen vragen=

  1. Hee John,

   Wat super leuk om te horen.

   En de Giant is hoe dan ook een top deal. Wat hij precies opbrengt hangt ook van de staat af maar het is ondanks z’n leeftijd nog steeds een hele relevante fiets. De fiets moet in ieder geval 150,- kunnen opbrengen. Als het frame, stuurlint en de banden (stuurlint en banden zijn details maar word wel erg veel op gelet door klanten) in goede staat zijn kan dit nog flink oplopen.

   En voor alle duidelijkheid, 125,- op 1 fiets verdienen is super goed! doe dat 5x per week en je kunt je normale baan opzeggen!

   Groeten,

   Benn

  2. Als particulier is de Giant Cadex even veel waard als eenzelfde soort op Marktplaats.
   Koop je de Cadex bij een hippe retro fiets restaurateur dan is ie minstens het dubbele waard.

 2. Hallo Jonne,

  Veelal koop ik deze fietsen in via Marktplaats en Facebook. Marktplaats is nog steeds een erg goede plek om koopjes te scoren. Wanneer je vooral op zoek gaat naar fietsen met een defect en de verkoper op belt dat je hem snel kunt ophalen kun je vaak voor leuke prijsjes mooie fietsen kopen.

  Omdat veel mensen wel mailen over fietsen maar deze niet komen ophalen zijn verkopers vaak erg gefrustreerd. Ze verkopen dan ook liever aan een handelaar die snel de fiets komt ophalen voor wat minder.

  Daarnaast zijn Facebook groepen ook de moeite waard. Zorg dat je in alle Facebook verkoop groepen zit en kijk regelmatig of er nog nieuwe opknap fietsen op staan.

  Succes en als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

  Groeten,

  Benn

  1. Hallo Jonne,

   Ja precies, dat kan ook een hele goede zijn!

   Goedkope fietsen is helemaal aan jezelf natuurlijk. Ik ken bedrijven die geen verlichting en slot plaatsen en de fietsen goedkoper verkopen. Ook ken ik mensen die wel alle fietsen voorzien van licht en slot.

   Ikzelf zou fietsen aanbieden voor bijvoorbeeld 50 euro zonder slot en verlichting en 65 met slot en verlichting.

   Daarnaast zou ik alle fietsen boven de 85-95 euro standaard voorzien van slot en licht. Mensen die een duurdere fiets kopen verwachten dat dit in orde is.

   Groeten,

   Benn

 3. Kijk jij nog of de fietsen gestolen zijn? Kan je dat uberhaupt bekijken? Ik bedoel als je fietsen opkoopt online, hoe kan je ervan uitgaan dat ze niet gestolen zijn? helemaal met die “oma” fietsen en goekopere fietsen van 20-50 euro. En als je ze dan door verkoopt, is dat niet strafbaar? Just a question.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.