Geld verdienen met fietsen 4 – Fiets servicebeurt

Geld verdienen met fietsen 4 – Fiets servicebeurt

Een fiets servicebeurt is erg belangrijk voor het behoud van je fiets. Maar wat moet er precies gedaan worden bij een servicebeurt? Dit is ook een erg mooie manier om geld te verdienen. Veel klanten (met een beetje geld) willen graag dat de fiets super blijft fietsen. Een servicebeurt kost bij de gemiddelde fietsenwinkel ongeveer 70,-. Dit kun je rekenen maar slaat eigenlijk nergens op. Een servicebeurt geven kost je MAXIMAAL een uur en alle onderdelen die je gebruikt komen apart op de rekening dus naar mijn mening is 35,- meer dan genoeg.

Checklist:

 • Schoonmaken
 • Kabels smeren
 • Remmen afstellen
 • Versnellingen afstellen
 • Ketting schoonmaken, opspannen en smeren
 • Spaken stellen en wielen richten
 • Verlichting repareren
 • Algehele controle op veiligheid

Zeker als je dit in opdracht van een klant doet is misschien het poetsen, het smeren van de kettingen en het oppompen van de banden misschien wel het belangrijkste. Deze dingen kosten je een kwartiertje maar maken een wereld van verschil.

Een handig trucje wat ik zelf heb toegepast in mijn winkel is in je reparatieprijslijst opnemen wat reparaties kosten in combinatie met een servicebeurt. Dus stel je voor dat je 10,- korting geeft op het vervangen van de achterband in combinatie met een servicebeurt betaald de klant nog maar 25,- voor de servicebeurt. Voor jou is het ook veel minder werk omdat je toch al het achterwiel eruit hebt en dus de ketting sowieso al opspant en smeert. Daarnaast hangt hij al in de beugels dus eigenlijk kost dit je niet zoveel extra tijd. Je kunt op deze manier zo 25,- verdienen binnen een half uurtje en je klant kan weer tijden vertrouwd de weg op.

Hieronder zie je een plaatje wat je kunt gebruiken voor je social media of om in je winkel te hangen. Probeer het eens en kijk hoeveel reacties er op een servicebeurt komen. Eventueel kun je deze flyer ook drukken en je adresgegevens op de achterkant zetten zodat je hem kunt verspreiden onder de buren. Mensen komen alleen als ze weten waar je zit en wat je doet.

Fiets servicebeurt

Lees hier ook de andere artikelen over geld verdienen met fietsen

1 – Inkoop

2 – Verkoop

3 – Fiets reparatie

5 – Effectieve website

3 reacties

 1. Hai, leuke website met informatie.

  Ik ben sinds kort zelf begonnen omdat fietsenmaker al in mijn bloed zit vanaf mijn 14e jaar.

  Bij onderhoud maak ik verschil in groot en klein onderhoud. Onder groot onderhoud versta ik het opnieuw kalibreren en smeren van lagers als voorbeeld. Vaak zijn de lagers wat losser (ook van de crank) Die met de goede gereedschappen weer goed te spannen zijn. Maar soms moeten er ook nieuwe lagers in. En vervangen van bv. casettes of tandwielens is vaak een probleem. Door ervaring met alle soorten fietsen is dit steeds sneller op te lossen. En! verzamelen van goede onderdelen van de total loss fietsen. Scheelt een hoop kosten en geeft veel inzicht hoe alles werkt. Vooral bij de bekende en unieke merken is dit een goede zaak, want die durven vaak veel te vragen voor weinig soeps (zoals die verdomde nexus shifter kapjes van plastic!).

  Veel succes en leuk om ervaringen te delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.