Wat verdient een fietsenmaker?

Wat verdient een fietsenmaker?

In dit artikel vertellen we jou wat een fietsenmaker in loondienst verdient, wat een uur tarief is voor een ZZP fietsenmaker en wat je doorgaans aan werkplaats tarief betaald in de fietsenwinkel. Ben je benieuwd naar het tarief van een specifieke fietsreparatie? Bekijk dan dit artikel eens: Fiets reparatie kosten.

Hoe word je fietsenmaker?

Je kunt een opleiding tot fietsenmaker volgen. Als je deze afrond kun je met de juiste diploma’s als beginnend fietsenmaker aan de slag. Als je autodidactisch ingesteld bent kun je jezelf het vak ook aanleren. Er zijn honderden artikelen en video’s te vinden over fietsreparaties en onderhoud. Je kunt gemakkelijk zelf in je schuur aan het werk om ervaring op te bouwen en een zakcentje bij te verdienen.

Hoelang duurt een opleiding tot fietsenmaker?

Een normale voltijd MBO opleiding duurt vaak tussen de 2 en 3 jaar. Je kunt ook cursussen volgen waarin je dit sneller kunt doen omdat je dan niet de normale vakken zoals Nederlands, Engels etc. Hoeft te volgen.

Omdat er op het moment een groot tekort is aan fietsenmakers wordt er vaak niet meer om diploma’s gevraagd. Kennis en ervaring is op het moment een stuk belangrijker om een goede baan als fietsenmaker te vinden.

Wat verdien je als fietstechnicus?

Wat verdient een fietsenmaker Netto?

Als je op dit moment als fietsenmaker aan de slag wilt kun je een salaris tussen de 1800 en 2800 euro netto verwachten. Dit hangt vooral af van je ervaring en je werktempo. Doordat er op dit moment een groot tekort is aan fietsenmakers zijn winkels bereid om een flink bedrag neer te leggen voor een goede monteur. Niet verkeerd, toch?

Kun je ook nog een beetje verkopen en heb je vaardigheden op het gebied van planning en organisatie? Dan zou het salaris nog hoger uit kunnen vallen. Kom je net van de opleiding af of ben je jong en heb je weinig ervaring? Dan zou het salaris iets lager uit kunnen vallen.

Wat verdient een ZZP fietsenmaker?

Wil je als ZZP’er aan de slag bij een andere fietsenmaker? Dan kun je een tarief tussen de 30 en 40 euro rekenen. Als je af en toe een paar uren kunt invallen is hier ook zeker vraag naar. Ook hier heeft je werktempo en ervaring weer invloed op het bedrag wat je uiteindelijk zult verdienen.

Wat is het werkplaats tarief in een fietsenwinkel?

Op dit moment is het werkplaats tarief in een fietsenwinkel tussen de 60 en 80 euro per uur. Dit is een flink bedrag maar wel noodzakelijk om een winkel draaiende te houden. Het uur tarief van een mobiele fietsenmaker of een buurt fietsenmaker ligt doorgaans iets lager.

Wat verdient een fiets verkoper?

Als fiets verkoper kun je tussen de 1500 en 3500 euro netto verdienen. Er zijn meer mensen die fietsen kunnen verkopen dan mensen die fietsen repareren. Echter kun je flink verdienen op het moment dat je goed verkoopt. Zo is er soms een provisie mogelijk waardoor het salaris flink op kan lopen.

Ben je enthousiast geworden over het vak? Lees dan hier al onze gratis artikelen over fiets reparaties. En lees hier meer over fietsenmaker opleidingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.