Wat is mijn tweedehands elektrische fiets nog waard?

Wat is mijn tweedehands elektrische fiets nog waard?

Wat is mijn tweedehands elektrische fiets nog waard? Ben je benieuwd naar de waarde van je tweedehands elektrische fiets? In dit artikel vertellen we je hoe je kunt achterhalen wat jouw E-Bike op dit moment nog waard is als je deze inruilt of verkoopt. Ook zie je hieronder een handige tabel waarin je kunt zien hoeveel procent van de nieuwwaarde je na een x aantal jaar kunt verwachten.

Overweeg je juist een tweedehands elektrische fiets te kopen? Lees dan eens dit artikel.

Veel afschrijving

Helaas is een elektrische fiets niet een hele goede investering. Vergelijkbaar met een auto. Uiteraard is het wel een goede investering in je gezondheid en is het absoluut een goed idee om een E-Bike aan te schaffen. Maar als het om de restwaarde gaat houdt het niet over.

Mensen kopen bij voorkeur een (bijna) nieuwe elektrische fiets waar de fabrieksgarantie nog op zit. Op het moment dat je fiets wat ouder is en uit de garantie loopt is deze dus direct minder waard.

Restwaarde tabel tweedehands elektrische fiets

In onderstaande tabel zie je grofweg wat je kunt verwachten voor je tweedehands elektrische fiets. Dit gaat uiteraard over een relatief goed onderhouden fiets zonder mankementen. Is de fiets erg gehavend of mankeert er wat aan? Dan zal hij iets minder opbrengen.

Leeftijd fietsRestwaarde MarktplaatsRestwaarde inruil
1 jaar65%50%
2 jaar50%40%
3 jaar40%35%
4 jaar of ouder30%25%
Wat is mijn elektrische fiets nog waard? Restwaarde tabel.

Uiteraard is dit een indicatie maar in de meeste gevallen zal dit overeen komen. Als je een fiets koopt voor 2500 euro zal deze bij inruil na een jaar nog 1250,- opleveren, na 2 jaar 1000 euro, na 3 jaar 875 euro en na 4 jaar kun je nog ongeveer 625 euro inruil verwachten. Als je hem zelf verkoopt zullen de bedragen iets hoger liggen.

Zelf verkopen

Je krijgt het meeste voor je oude fiets als je deze zelf via Marktplaats of Facebook verkoopt. Wil je zeker weten dat je de beste prijs krijgt voor je elektrische fiets? Kijk hem dan even goed na en poets hem mooi op voor de foto’s. Via Marktplaats kun je ook een goede indicatie krijgen van de waarde van je fiets. Type het merk en type in en vergelijk het aanbod. Houd er rekening mee dat een fiets altijd meer opbrengt bij een fietsenwinkel. De prijzen van fietsenwinkels liggen op Marktplaats dus doorgaans wat hoger dan het bedrag dat jij er voor kunt vragen.

Zorg ook dat je goede foto’s maakt en een uitgebreide passende tekst. Lees hier hoe je je fiets zo goed mogelijk kunt verkopen. Of bekijk de video.

Tweedehands elektrische fiets inruilen

Je kunt je tweedehands elektrische fiets natuurlijk ook inruilen bij een fietsenwinkel op het moment dat je een nieuwe fiets gaat aanschaffen. Dit is het makkelijkste. Je hebt er helemaal geen werk van. Vaak krijg je wel een stuk minder voor je elektrische fiets. Veel fietsenwinkels kiezen er voor om alleen jong gebruikte E-Bikes zelf te verkopen. In dit geval kun je nog een aardig bedrag krijgen voor je jong gebruikte elektrische fiets. Als de fiets wat ouder is zul je een handelsprijs krijgen. Dit wil zeggen dat de fietsenmaker hem inruilt, maar vervolgens direct door verkoopt aan een handelaar. Deze handelaar maakt de fiets mooi schoon, kijkt hem na en zet hem voor een marktconforme prijs op Marktplaats (iets wat je zelf dus ook kunt doen).

Niet alle fietsenmakers zitten te wachten op jouw oude fiets. Vraag daarom ook altijd even of je misschien wat korting kunt krijgen als je je fiets niet inruilt. 

Kort samengevat; Wil je het hoogste bedrag krijgen voor je elektrische fiets? Zorg dan dat je de fiets netjes oppoetst en besteed wat aandacht aan de advertentie op Marktplaats en verkoop hem zelf. Dit is wat meer werk maar levert ook het meeste op.

Heb je geen zin in de fiets nakijken, mensen om de deur en wil je gewoon snel van je fiets af? Dan is de fietsenmaker the way to go. Het levert minder op maar bespaart weer een hoop gezeur.

Kilometer stand E-Bike

Is 1000 kilometer veel voor een elektrische fiets?

Nee, 1000 kilometer is helemaal niet veel. Als de fiets goed onderhouden is is hij net een beetje ingereden.

Is 5000 kilometer veel voor een elektrische fiets?

Bij goed onderhoud is 5000 kilometer niet zo veel. Over het algemeen behoeft een fiets bij deze kilometer stand nog geen groot onderhoud. Als je een goedkopere E-Bike hebt kan deze vast wel wat nieuwe remblokken gebruiken maar als er goed mee omgegaan is kan hij zeker nog een tijd mee.

Is 10.000 kilometer veel voor een elektrische fiets?

Wederom valt en staat alles bij onderhoud. Als de fiets goed gebruikt is en goed onderhouden hoeft er bij 10.000 kilometer nog niets aan de hand te zijn. Als de fiets altijd buiten staat en nooit een beurtje krijgt is het natuurlijk een ander verhaal. 10.000 kilometer is voor veel mensen het moment om de fiets in te ruilen.

Nu weet je wat jouw elektrische fiets nog waard is. Nog vragen over dit artikel? Laat het dan gerust even weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.