Roest verwijderen fiets

Roest verwijderen fiets

Roest verwijderen

Roest verwijderen, hoe doe je dat? Veel van de chroom onderdelen van een fiets gaan na verloop van tijd roesten. Het stuur, de zadelpen, de kettingkast rand, je fietsbel en nog veel meer.

Vliegroest ziet er erg lelijk uit en is vaak in 5 minuten te verhelpen. Bij de Action verkopen ze mooie staalborstels en staalwol. Staalwol is iets minder heftig en werkt super goed om 90% van de roest te verwijderen. Een staalborstel is wat radicaler maar werkt ook erg goed. Je poetst de roest er zo af. Let wel op dat je het chroomwerk niet beschadigt.

Roest verwijderen met azijn

Met azijn en aluminium folie kun je ook heel goed en makkelijk onderdelen roest vrij maken. Als bijvoorbeeld je stuur roestig is kun je hier azijn overheen gieten. Laat dit goed intrekken en poets hem vervolgens op met een stukje aluminium folie. Doop het folie even in de azijn en poetsen maar.

Wanneer je het voorwerp nog los kunt maken kun je hem ook een tijdje laten weken in de azijn. Hieronder een filmpje waarin iemand laat zien hoe effectief dit is!

Overigens kun je precies ditzelfde ook met cola doen zoals je ziet in het filmpje hieronder.

Zelf ben ik het meeste fan van azijn of gewoon een stukje staalwol. Als het niet heel precies komt werkt staalwol het beste, wil je absoluut geen beschadigingen op je roestige object kun je het beste met azijn en aluminium folie aan de slag!

1 gedachte op “Roest verwijderen fiets”

  1. Leuk en instructief, die filmpjes over roest verwijderen. Mijn ervaring is ook dat je met (schoonmaak)azijn een heel eind komt. Als je het echt grondig wil aanpakken, kun je een verroest frame van een fiets natuurlijk altijd (laten) zandstralen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *