Fiets verlichting repareren

Fiets verlichting repareren

Fiets verlichting repareren is een klusje wat je gemakkelijk zelf kunt doen. Soms kun je gewoon de batterijen vervangen maar vaak mankeert er meer aan de lampen van je fiets.

In de video hieronder laten we zien hoe we een achterlicht repareren. Het proces is bij een spatbord achterlicht, bagagedrager achterlamp of koplamp precies hetzelfde. Het kan er alleen iets anders uit zien.

Doordat fietsen vaak buiten staan kan er corrosie ontstaan op de contacten en kunnen batterijen kapot gaan. Je kunt natuurlijk voor een paar euro nieuwe verlichting kopen maar je kunt het ook heel snel zelf repareren.

Wat heb je nodig?

Schroevendraaier
De juiste batterijen
Staalborstel
Contactspray of WD40

Stap 1:

Demonteer het kapje van je lamp. Vaak doe je dit met een schroevendraaier maar soms word het kapje van je lamp ook op zijn plaats gehouden door een klik systeem.

Stap 2:

Verwijder de oude batterijen. Hebben de batterijen gelekt? Dan is het belangrijk om deze niet meer aan te raken met blote handen. Dit kan irritatie veroorzaken. Zorg er dus voor dat je de batterijen verwijderd met handschoenen of een doek.

Stap 3:

Maak de contacten schoon met een staalborstel. Zorg ervoor dat de contacten helemaal schoon zijn. Je moet geen groene rotzooi of roest meer kunnen zien. Eventueel kun je de contactplaatjes los halen met een schroefje om ze vervolgens goed af te borstelen.

Stap 4:

Spuit de contacten in met WD40 of contactspray. Zorg ervoor dat alle contacten goed zijn ingespoten. Zit zorgt er ook voor dat de contacten in de toekomst beter beschermt zijn tegen vocht.

Je hoeft niet zuinig te zijn met de spray. Beter iets teveel dan te weinig.

Vergeet ook niet om de schakelaar goed schoon te maken (als je hier bij kunt). Spuit hem daarna ook in met contactspray of WD40.

Stap 5:

Nieuwe batterijen plaatsen. Je kunt nu de nieuwe batterijen in de lamp plaatsen. Zorg ervoor dat ze op de goede manier in het lichtje zitten. Er staat altijd waar de + en waar de – naartoe moet wijzen.

Stap 6:

Kapje monteren. Je kunt nu het glaasje weer monteren. Draai of klik hem weer goed vast en zorg ervoor dat alle kieren en naden goed afgedicht zijn zodat er geen vocht in de lamp kan komen.

Klaar! Je kunt nu weer veilig en goed zichtbaar de weg op!

Is het niet gelukt of vind je dit teveel werk? Hier kun je nieuwe fiets verlichting bestellen tegen scherpe prijzen: Fiets verlichting

Mankeert er nog meer aan je fiets? Check dan hier al onze artikelen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.