Piepende schijfremmen fiets verhelpen

Piepende schijfremmen fiets verhelpen

Heb je last van piepende schijfremmen? Dit is een enorm vervelend verschijnsel. In dit artikel gaan we jou vertellen hoe je piepende schijfremmen zelf kunt verhelpen.

Hoe ontstaan piepende schijfremmen?

Vaak beginnen schijfremmen te piepen op het moment dat ze nat of vies zijn. Ook kan vettigheid vervelende geluiden veroorzaken. Meestal komt vettigheid op de schijven tijdens het schoonmaken. Ook kan het zijn dat een fiets behandeld word met een vocht afwerend middel wat vaak ook olie bevat. Dit soort sprays kunnen de lak van je fiets beschermen maar pas altijd heel goed op in de buurt van de remmen van je fiets.

Fiets in remmen

Heb je een nieuwe fiets gekocht waarbij de remmen piepen? Dan kan het zijn dat je remmen niet goed in geremd zijn. Dit kun je doen door ongeveer 2 minuten lang te fietsen en de rem lichtjes in te knijpen zodat deze aan sleept. Dit zorgt ervoor dat de remblokken en schijven flink warm gestookt worden en kunnen piepen verhelpen en/of voorkomen. Ook verleng je hiermee de levensduur van je remblokken.

Piepende remmen verhelpen

Maak de schijf goed schoon met remmen reiniger. Zorg dat je de hele schijf goed ontvet. Even een beetje op de schijf spuiten is dus niet genoeg. Het is belangrijk dat de schijf helemaal ontvet is. Maak alle gaatjes goed schoon.

Probeer nu een paar keer goed te remmen. In de meeste gevallen zal het al een stuk beter zijn. Als dit niet het geval is is er echt vettigheid op je schijf en/of remblokken terecht gekomen. In dit geval zul je nog wat verder moeten gaan.

Maak opnieuw de schijf helemaal schoon met remmen reiniger. Schuur deze even op met heel fijn schuurpapier. 

Vervang vervolgens de remblokken. De remblokken krijg je niet meer goed schoon als deze echt vet geworden zijn. Als je de nieuwe blokken gemonteerd hebt en 100% zeker weet dat er geen vuil of vettigheid op de schijf zit kun je deze gaan in remmen volgens de instructie hierboven.

Wil je een snellere oplossing? Dan zijn er ook middeltjes te krijgen die piepende schijfremmen verhelpen.

Samenvatting

In de meeste gevallen is het genoeg om de remschijf helemaal goed te ontvetten en schoon te maken. Vervolgens kun je een rondje fietsen en af en toe even goed remmen. Is het nog niet opgelost? Dan kun je de schijf opnieuw schoonmaken, opschuren en de remblokken vervangen. Zodra je de blokken vervangen hebt moet je ze nog even goed in remmen en kun je er weer tegen aan!

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het ons even weten in de reacties.

Loopt je schijfrem aan? Leef hier hoe je je schijfrem kunt afstellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.