Brik review – De fiets zonder ketting

Brik Review – De fiets zonder ketting

Waarom ineens deze Brik review? Als fietsliefhebber heb ik natuurlijk zelf ook een toffe fiets. Nu leek het mij een leuk idee om eens wat over de ervaringen met deze fiets te vertellen.

Brik Sec fiets

Je hebt verschillende unieke en toffe fietsmerken in Nederland en daar is Brik zeker een van. Het bijzondere aan de Brik fiets is dat dit een fiets zonder ketting is. De fiets word in plaats van een ketting aangedreven door een cardan as. Dit maakt dat je nooit meer je ketting hoeft op te spannen en je verder ook geen onderhoud aan je fiets hebt.

Bekijk hier mijn video review van de fiets

Waarom heb ik voor deze fiets gekozen?

Er zijn natuurlijk verschillende aanbieders op het gebied van cardan fietsen. Denk bijvoorbeeld aan Beixo, Biomega en zelfs Vogue heeft een vouwfiets met cardan. Maar waarom heb ik dan voor een Brik fiets gekozen?

Voornamelijk omdat dit de meest stevige en (naar mijn mening) mooiste fiets van het stel is. Het kruisframe is nog steeds super vet. Daarnaast is het gewoon tof om op een fiets te rijden zonder ketting. Deze fiets is omdat hij kwalitatief hoogwaardig is en enorm sterk perfect voor mij. Ik kan mijn dochter, hondje en een boodschappentas meenemen zonder problemen. De fiets zal mij niet in de steek laten. Daarnaast kun je hem nog helemaal naar eigen smaak aanpassen. Hij kan bijvoorbeeld geleverd worden met 3, 7 of zelfs 8 versnellingen. Ook handremmen, Brooks zadel en een unieke ralkleur behoren tot de opties.

Prijs van de Brik

De prijs van de Brik ligt wat hoger dan bij andere fietsen. Dit is wel te verklaren omdat het zo’n goed product is. Daarnaast betaal je tegenwoordig voor een nieuwe Gazelle fiets ook een aardig bedrag, en dan heb je een vrij standaard ‘’saaie’’ fiets.

De Brik fiets begint 749,- (met Automatix 2 speed naaf) en gaat door tot zo’n 1500 euro wanneer je je fiets voorziet van opties of meer versnellingen.

Brik fietsen prijs

De cardanas

Het grote voordeel aan de cardanas is het feit dat je geen onderhoud hebt. Maar daarnaast ziet het er ook super tof uit. Wel heb je met een cardanas wat meer weerstand dan met een ketting. Dit is duidelijk te merken. Omdat voor mijzelf de stevigheid en het idee van een cardan zwaarder weegt dan het beetje extra weerstand neem ik dit voor lief.

Benieuwd hoe de cardan as werkt? Bekijk dan de video hieronder even.

Conclusie, zou ik deze fiets aanbevelen?

Jazeker. Als je op zoek bent naar een unieke stadsfiets is de Brik perfect voor jou. Ben je op zoek naar een sportieve fiets? Dan zou ik nog even verder kijken of wellicht de Brik met riemaandrijving proberen. Deze zal ongetwijfeld minder weerstand geven dan de cardan uitvoering. Al met al is elke rit op mijn Brik weer een leuke ervaring!

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze Brik review? Of heb je misschien zelf een vette fiets? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.