Accu reviseren of vervangen? (sp)

Accu reviseren of vervangen?

Om te weten of je een accu moet reviseren of toch moet vervangen is het belangrijk om eerst het verschil tussen de twee duidelijk te hebben. Wanneer je een accu helemaal vervangt, neem je een compleet nieuwe accu. Je krijgt een nieuwe behuizing, elektronica en batterijcellen. Bij reviseren vervang je alleen de batterijcellen en soms de bijbehorende elektronica. Vaak is de kwaliteit van de batterijcellen minder geworden, maar is de rest van de accu nog in prima staat. In dat geval kan het een slimme keuze zijn om de accu te reviseren. Ben je met je e-bike gevallen en is de behuizing van accu elektrische fiets ook beschadigd? Dan is het beter om de accu te vervangen. Het beste kun je natuurlijk proberen te voorkomen dat je moet reviseren of vervangen.

Het onderhouden van een e-bike accu: Zo doe je dat!

Om te voorkomen dat een e-bikeaccu gereviseerd of vervangen dient te worden is juist onderhoud van belang. Je wilt uiteraard dat de fietsaccu een zo’n lang mogelijke levensduur behoudt en daarvoor zijn een aantal dingen van belang. Hier zijn een aantal veelgebruikte tips die ervoor zorgen dat je nog lang van je e-bike accu kunt genieten:

  1. Zorg ervoor dat een accu nooit helemaal leeg geraakt. Veel accu’s hebben hier intern al een bescherming voor. Je kunt in dat geval de accu nooit helemaal tot 0% leeg trappen. Echter, heeft een accu altijd wel last van zelfontlading, waardoor een accu alsnog leegloopt. Om te voorkomen dat de accu het absolute nulpunt bereikt is het belangrijk de accu regelmatig aan de lader te leggen. Ook als je de e-bike niet gebruikt!
  2. Temperatuur en luchtvochtigheid hebben een grote invloed op de levensduur van jouw accu. Het beste voor de accu is om hem te bewaren op kamertemperatuur (tussen de 10 en 30 graden Celsius), waar de luchtvochtigheid laag is.
  3. Het belangrijkste is misschien nog wel om er voor te zorgen dat je altijd de juiste fietsaccu lader bij de juiste accu hebt. Wanneer één van de sneuvelt is het dus belangrijk om goed uit te zoeken welke laders of accu’s je wel en welke je niet kunt gebruiken. Een fietsaccu winkel kan je hier bij helpen!

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.