Vintage racefiets opknappen

Vintage racefiets opknappen

Vintage racefiets opknappen. Het was een hele stap, een video maken waarin ik ook zelf voor de camera verschijn. Toch heb ik het gedaan.

Het plan is om een serie te maken rondom het onderwerp ”Geld verdienen met fietsen”. Maar dan wel op een manier die voor iedereen mogelijk is. Ik doe dit naast mijn andere werkzaamheden en werk zeker 50 uur per week. Daarnaast doe ik dit project dus dit kun je ook zelf thuis doen naast je huidige baan. Daarnaast is het startkapitaal voor dit project 30 euro geweest (eigenlijk 45 euro). Dit moet voor iedereen bij elkaar te sparen zijn.

In deze eerste video ben ik bezig gegaan met een vintage racefiets opknappen. Als de reacties op dit eerste filmpje goed zijn ga ik dit met meer verschillende types fietsen doen. Uiteraard kun je meer geld verdienen met nieuwere fietsen. Alleen je hebt wel het budget nodig om deze in te kopen. Vandaar dat ik met een goedkopere fiets begonnen ben. Je zou ook kunnen beginnen met bijvoorbeeld een omafiets.

Inkopen

Deze fiets heb ik ingekocht voor 30 euro. Dit lijkt misschien weinig maar het is absoluut geen gelukje. Er zijn genoeg fietsen voor dit soort bedragen te koop. De fiets voor het vorige project heb ik voor 5 euro ingekocht, de fiets voor het volgende single speed project kostte mij 15 euro en de vintage racefiets waar ik zelf op fiets heb ik zelfs gratis gekregen. Dit is slechts een greep uit alle vintage race fietsen die ik ooit gehad heb.

Vintage racefiets opknappen (ingekocht)

Wanneer je dit soort projecten wil opzoeken adviseer ik om dit via marktplaats te doen. Het is wel belangrijk dat je goed zoekt. Wanneer je bijvoorbeeld ”vintage racefiets” intypt krijg je resultaten van mensen die weten dat ze iets hebben wat geld waard is. Als je zoekt op ”oude racefiets” of ”opknap racefiets” of misschien zelfs ”racefiets voor onderdelen” is de kans vrij groot dat je een geschikte fiets vind.

Verkoop

Het verkopen van de fiets heb ik via Marktplaats gedaan. Dit zou eventueel ook via Facebook kunnen in daarvoor bestemde groepen. Zelf ben ik vrij ongeduldig waardoor ik de fiets iets onder de prijs verkocht heb (bekijk het filmpje voor het hele verhaal).

Zodra je je eerste fiets verkocht hebt is het belangrijk om dit geld in je handels geld potje te houden. Wanneer je gelijk je winst uit dit potje haalt kun je niet doorgroeien. Van dit eerste startkapitaaltje kun je veel meer geld maken. Zodra je goed geld hebt verdiend kun je altijd beginnen met dit geld gebruiken voor je levensonderhoud of om regelmatig even uit eten te gaan. Ik adviseer om altijd 500,- handelsgeld te hebben zodat je altijd fietsen kunt inkopen wanneer je iets tegenkomt. Zodra je deze 500,- hebt kun je rustig je winst voor andere doeleinden gebruiken.

Let op: 500,- handelsgeld is genoeg als je dit naast je werk of hobbymatig doet. Wanneer je echt een serieus bedrijf wilt beginnen heb je natuurlijk een veelvoud nodig.

Vragen

Heb je vragen over dit project? Stel ze gerust hieronder en ik zorg dat ze zo snel mogelijk beantwoord worden. En nogmaals: abonneer op ons kanaal en reageer even op de video zodat ik kan zien of jullie het leuk vinden als ik dit soort video’s vaker ga maken.

Vintage racefiets opknappen

3 reacties

  1. Ik wil mijn gazelle champion mondial uit 1982 voorzien van een cassettenaaf in plaats van een schroefcassette. De inbouwbreedte achter is 123 mm. Kan iemand mij vertellen tot hoeveel tandwielen deze maat geschikt is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.