Fietskrat bevestigen

Fietskrat bevestigen

Wil je graag een kratje op je fiets maar weet je niet hoe je deze moet bevestigen? Of heb je nog helemaal geen rekje op je fiets en wil je weten of dat mogelijk is? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Fietskrat bevestigen met tie wraps

De meeste fietskratten bevestig je door middel van tie wraps. Dit is ook de meest eenvoudige manier en je kratje zit ook direct goed vast. Hij kan dus niet zomaar meegenomen worden.

Het is belangrijk om het kratje zo vast te zetten dat hij niet naar voor en naar achter kan, maar ook niet naar links en naar rechts. Wij adviseren om in ieder geval 8 stevige tie wraps te gebruiken zodat deze ter aller tijden goed blijft zitten.

Als er een beetje speling op het kratje zit en je vervoert zware lading kan het zijn dat er steeds meer ruimte op de tie wraps komt. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat het kratje helemaal los gaat. Zorg er dus altijd voor dat er helemaal geen speling op zit en hij geen kant op kan.

Een fietsmand kun je op dezelfde manier monteren. Met een aantal tie wraps blijft deze prima zitten. Zorg er in geval van een mand wel voor dat je hem niet aan een enkele rietstengel vast zet. De tie wrap moet voldoende houvast hebben.

Fietskrat bevestigen met montage set

Vetrouw je tie wraps niet helemaal? Of wil je liever een wat mooiere oplossing? Je kunt je fietskrat ook bevestigen met een Basil montage set. Hiermee kun je het krat vastschroeven op het rekje en weet je zeker dat deze altijd goed blijft zitten.

Je kunt met deze bevestiging set het kratje op zowel een voordrager als een bagagedrager monteren.

Deze set maakt de kans dat je kratje gestolen wordt ook een stuk kleiner omdat demonteren een stuk lastiger is.

Montage set

In bovenstaande gevallen gaan we er vanuit dat er al een voordrager op je fiets zit. Maar wat nou als je nog geen voordrager op je fiets hebt?

Past er een rekje op mijn fiets?

Heb je nog geen rekje op je fiets en wil je weten of dit past? Dan moet je op de volgende punten letten:

Geveerde voorvork – als er een geveerde voorvork op je fiets zit kun je geen normaal rekje monteren. De meeste rekjes zitten op zowel het stuur als de as van het voorwiel gemonteerd. Als je voorvork vering hebt gaat het rekje heen en weer en zul je hem ook nooit goed vast kunnen zetten. In dit geval heb je dus een rekje nodig dat alleen op je frame gemonteerd word.

Dikte van het stuur – heb je een ‘’normaal’’ stuur van ongeveer 22 millimeter? Dan passen de montage beugels hier omheen. Als je een veel dikker stuur hebt wordt dit soms lastig en zul je ook weer voor een vaste drager op het frame moeten kiezen.

Heb je een fiets met een normale vaste voorvork en een normaal stuur? Dan past een rekje eigenlijk altijd wel. Je kunt deze meestal in hoogte verstellen waardoor hij geschikt is voor de meeste fietsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.